Gooi een week lang niet onnodig eten of drinken weg
Wist je dat door voedselverspilling ieder jaar gemiddeld 500 kilo per persoon voor niets wordt uitgestoten? Voedsel produceren, transporteren en bereiden levert CO₂-uitstoot op. Door eten en drinken weg te gooien, was de CO₂-uitstoot bij productie en transport voor niets. Door een week lang niets onnodig weg te gooien, bespaar je bijna 10 kg CO₂.
Hoe pak je deze challenge aan?
Gooi gewoon geen eten weg. Bestel geen grote friet als je genoeg hebt aan een kleine. Neem niet meer brood mee naar school dan je nodig hebt. Hebben jullie thuis restjes van het avondeten? Stel voor om het te bewaren in de vriezer. Of introduceer een donder-niet-weg-dag en eet met het hele gezin kliekjes. Hoef je nog minder vaak boodschappen te doen ook.
CO₂ bespaard door deze challenge
1250 kg
op dit moment de challenge
hebben de challenge afgerond
Oh yes!
Ik wil een reminder ontvangen
Bedankt!
Je ontvangt nu een reminder.Meer weten?
Hoeveel kilo voedsel wordt er in Nederland verspild?
In 2019 is gemiddeld 35 kg eten per persoon verspild. Het Voedingscentrum berekende dat dit 10 procent van het gekochte voedsel is. Schillen, botten, graten en andere resten worden niet als voedselverspilling gerekend.
Nog meer besparen met (geen) voedselverspilling?
Verspilling begint bij eten kopen. Kies in de winkel een product dat juist niet meer zo lang houdbaar is of dat niemand anders koopt. Een eenzame banaan of een lelijke maar even lekkere appel. Daarmee red jij het van de prullenbak.